Uppdrag: Ingen missad ersättning

Ibland tar det stopp.

Som chef leder du ett lag fullt av kämpar. Men även kämpar kan bli sjuka. Eller skadade på jobbet. Tyvärr vet inte alla om att de är försäkrade genom sin anställning. Prata gärna med dina medarbetare om skyddet ni har, och hur ni gör för att söka ersättning. På den här sidan har vi samlat allt du behöver veta, samt tips och material som kan vara till hjälp vid mötet. Stort tack för din insats!

Presentationsmaterial

Presentations­material

Här finns presentationer som hjälper dig att berätta om de kollektiv­avtalade för­säkring­arna. Presentationerna kan användas på möten, i utskick eller till att lägga ut på intranätet.

Exempel på ersättningar

Talande exempel

De talande exemplen nedan kan visas på möten, användas i utskick eller läggas upp på intranätet. Exemplen visar vad en anmälan kan innebära för den som drabbats av en olycka eller sjukdom.

Material att dela ut

Beställnings­material

Här hittar du visst material du kan dela ut till dina medarbetare. Du kan ladda ner pdf:er eller läsa på webben. Det går också bra att beställa materialet.

Förbättra er organisation

Testa din organisation

Testa din organisation

Testa hur bra din organisation är på att informera och läs mer om stödpaketet som kan ger er stöd i arbetet med att informera om försäkrings­skyddet.

Utveckla er organisation

Arbetsmöte

En kort workshop på tre timmar där ni i en strategisk grupp går igenom befintliga rutiner och arbetssätt och kommer fram till förbättringsåtgärder.

Kontakta oss - vi hjälper till

Kontakta oss om utbildning och material

Behöver du som försäkrings­informatör, chef eller HR-person hjälp i ditt informationsarbete? Här hittar du kontakt­uppgifter till oss på Afa Försäkring som finns tillgängliga för att hjälpa dig.

Kampanjen har tagits fram i samarbete med

Akademikeraliansen logotyp
Kommunal logotyp
Offentliganställdas Förhandlingsråd
Sveriges Kommuner och Regioner logotyp