Jobba hos oss

Välkommen till en intressant arbetsplats! Vi har kvalificerade och utvecklande arbetsuppgifter - vi är en spännande arbetsplats med experter och eldsjälar inom många olika områden.

Ger trygghet till många människor

Drygt fyra miljoner människor omfattas av minst en av våra försäkringar. Vi är ett annorlunda försäkringsbolag, bland annat genom att vi aktivt letar upp kunder som kan ha rätt till ersättning och att vi årligen bidrar med 150 miljoner till forskning inom arbetsmiljöområdet.

Utvecklingsmöjligheter

Det finns cirka 40 olika yrkesroller hos oss, ekonomer, statistiker, försäkringsmatematiker, jurister, försäkringsspecialister, personskadereglerare, systemutvecklare och applikationsansvarig m.m.

Vi värnar om att skapa utvecklingsmöjligheter, genom rätt handledning och utbildning ska du ges möjlighet att växa i din yrkesroll. Det finns olika syn på karriärer, en del vill göra linjär karriär, en del vill prova nya yrkesroller medan andra vill fördjupa sig i specialistrollen.

Vi vill att alla som jobbar på AFA Försäkring ska utvecklas, förkovra sig inom ett ämne, utveckla sin roll eller få kompetens till en ny roll. Det kräver ett ömsesidigt samarbete mellan chef och medarbetare utifrån en utvecklingsplan som följs upp varje år.

AFA Försäkring ger sina medarbetare förtroende och får lojalitet och goda prestationer tillbaka.

Vi satsar på arbetsmiljön

Tydligt ledarskap med individuella mål och tydliga rollbeskrivningar skapar förutsättningar för utveckling och en god arbetsmiljö.

Vi sitter i fräscha lokaler som ligger väldigt centralt för dig som pendlar. I huset har vi fina träningsmöjligheter och vi erbjuder även friskvårsbidrag. Vi speglar mångfalden som finns i samhället, med alla våra olikheter berikar och utvecklar vi varandra.

Vi som jobbar här på AFA Försäkring tycker att det är motiverande att arbeta i en verksamhet med ett så viktigt uppdrag som medför stor nytta för väldigt många. I våra medarbetarundersökningar får vi höga värden att AFA Försäkring upplevs som en attraktiv arbetsplats.

Under 2014 svarade 102 personer, spridda i hela organisation, på vår enkät om hur man upplever AFA försäkrings som arbetsgivare.  Enkäterna besvaras av våra medarbetare när de varit anställda i sex månader. I enkäten svarade 99% att de tycker att AFA Försäkring är en bra eller mycket bra arbetsgivare. 

Våra värderingar

Vi ger trygghet på jobbet för fyra miljoner människor. Vår övergripande uppgift är att tillgodose människors behov av ekonomisk trygghet i arbetslivet till en låg kostnad. Det lyckas vi med eftersom vi har andra syften än ekonomisk vinst.

Försäkringens idé är i grunden något mycket bra. Den går ut på att ge ekonomiskt stöd till människor när det behövs och fördela risken på många. Ju fler desto billigare.

Men vi är inte ett vanligt försäkringsbolag. Eftersom drygt fyra miljoner människor om fattas av våra försäkringar, 90 procent av alla anställda i Sverige, och omtanke får styra istället för vinst, får försäkringens idé bärkraft och kan göra nytta för hela samhället.

Vi har sammanfattat detta i tre värdeord:

Omtanke - vi bryr oss om, lyssnar och ger bra service
Nytta - vi ska göra det som våra kunder har nytta av
Enkelhet - vi ska vara Sveriges begripligaste försäkringsbolag