Två män och en kvinna på en stor scen inleder  arbetsmiljöeventet Gilla Jobbet 2022 i Folkets hus i Stockholm.

Mötet i centrum på Gilla Jobbet

Tidning - Trygg på jobbet

När Gilla Jobbet går av stapeln den 26 oktober kommer de som varit med förr att känna igen sig ganska väl. Men det blir också en hel del förändringar.

Trygg på jobbet, juni 2023.

Arrangörerna Afa Försäkring, Prevent och Suntarbetsliv har skruvat på upplägget för att förstärka Gilla Jobbets funktion som en mötesplats där det också ska finnas utrymme för deltagarna att prata med varandra.

För att lyckas med det behövdes en annan och större lokal. Därför flyttas eventet från Folkets hus/ Norra Latin till Stockholm Waterfront.

– Den lokalen tillåter oss att ha föreläsningar i både större och mindre format och vi kan ha prova på-event där deltagarna får testa vissa saker rent praktiskt, säger Mats Quist, projektledare.

Prova på att jobba säkert på hög höjd

Bland annat kommer man att kunna prova hur ett så kallat exo-skelett fungerar, hur man jobbar säkert på hög höjd via VR-utrustning, hur robothandskar kan användas och hur man faller som i judo för att inte skada sig. Det finns också större plats för de tre arrangörerna, som kommer att ha egna kaféer där deltagare kan droppa in och ta del av olika typer av aktiviteter.

Årets Gilla Jobbet har naturligtvis också ett stort antal intressanta föreläsningar av landets mest framstående experter inom arbetsmiljö och hälsa. Det blir cirka 60 föreläsningar – vissa bredare med storpublik, andra mer specialiserade i lite mindre salar.

– Vi kan ta emot 2 300 besökare totalt och det kommer att bli fullt. Sammanlagt kan 1 500 av dessa vara på föreläsning samtidigt. Det här leder till att de som inte lyssnar på något kan delta i andra typer av aktiviteter eller samtal, säger Mats Quist.

Text: Per Cornell

Foto: Gilla Jobbet, Shutterstock

Det här är en artikel från Afa Försäkrings tidning Trygg på jobbet, juni 2023. Läs fler artiklar och nummer och ta reda på hur du kan prenumerera digitalt på tidningen kostnadsfritt.

gilla jobbet

Vill du veta mer om Gilla Jobbet?

Gilla Jobbet är ett återkommande arbetsmiljöevent som arbets­marknadens parter står bakom.

Vad: Gilla Jobbet är arbetslivets mötesplats. Fokus på arbetsmiljö och hälsa.

När: 26 oktober på Stockholm Waterfront.

Hur: Anmälan på gillajobbet.se. När det är fullbokat finns väntelistor. Gilla Jobbet sänds även digitalt.