Pernilla började som praktikant och är idag avdelningschef

För 17 år sedan fick Pernilla anställning på AFA Försäkring efter att ha praktiserat som skadereglerare. Så småningom blev hon skadespecialist och nyligen började hon som avdelningschef på enheten skadereglering.

– Jag såg en annons på internwebben Klara där man sökte en avdelningschef inom arbetsolycksfall. Då tänkte jag att nu är det dags att lämna rollen som skadespecialist och prova på något nytt, säger Pernilla.

– En gång i tiden gick jag en kvalificerad yrkesutbildning för försäkringsbranschen och gjorde då min praktik här på AFA Försäkring. Det ledde till en anställning och mellan 2003 och 2011 jobbade jag som skadereglerare på akutavdelningar och på invaliditetsavdelningen. Sedan 2011 har jag jobbat som skadespecialist på en av akutavdelningarna och under en period också varit tillförordnad chef. Och i april i år började jag som avdelningschef för Akut 3. 

Vilka är dina arbetsuppgifter?
– Vårt mål är att kunderna ska få den ersättning de har rätt till inom 14 dagar. Som avdelningschef är min uppgift att driva arbetet så att vi tillsammans når målet. Jag började den 1 april i år och så här i coronatider har mitt arbete till stor del handlat om att se till att mina 15 medarbetare mår bra och att det fungerar för dem att arbeta hemifrån, säger Pernilla.

Det roligaste är att man aldrig blir fullärd. Det finns alltid nya utmaningar.

– Vi har möten via Teams och telefon, men det är ju naturligtvis inte som att träffas på riktigt. Som tur är känner jag de flesta sedan tidigare och eftersom jag har jobbat länge i företaget kan jag våra försäkringar och vet hur själva arbetet går till. Det gör att jag kan fokusera på personalansvaret och försöka se till att mina medarbetare har det bra.

Vad är roligast med att jobba på AFA Försäkring?
– Det roligaste är att man aldrig blir fullärd. Det finns alltid nya utmaningar. Företaget är stort och det finns möjligheter att byta tjänst internt. Jag har många trevliga kollegor och tycker att det är en härlig mentalitet på AFA Försäkring.

Har du något tips till den som vill utvecklas inom AFA Försäkring?
– Var nyfiken och våga utmana dig själv. Är du intresserad av vad de jobbar med på en annan avdelning kan du fråga dem om du får göra ett studiebesök och sitta med en stund. AFA Försäkring är ett jättebra företag på alla de vis och erbjuder goda möjligheter om du vill utvecklas, säger Pernilla.

– En av möjligheterna är att man kan få prova nya arbetsuppgifter. Här ser man mer till en persons kompetens och förmåga än till vilken roll han eller hon har. Är man intresserad av en tjänst kan man få lära sig det man saknar för att kunna utföra just det arbetet. Ett tips är att prata med vår HR-avdelning. De kan hjälpa dig vidare.


Text och foto: Adam Fredholm