Covid-19 och avtalsförsäkringarna – del 2

Covid-19-pandemin har påverkat samhället i stort och till viss del också avtalsförsäkringarna, i form av förändrad lagstiftning och tillfälliga regeländringar. Den 25 november presenterades ny statistik över inflödet av ärenden under pandemin för sjukförsäkringen, arbetsskadeförsäkringen och försäkringen vid arbetsbrist.

Klicka på bilden för att se en filmupptagning av seminariet. Längd: 44:43.

– Idag ska vi berätta om ärendeinflödet för våra största försäkringar Avtalsgruppsjukförsäkring, AGS, och Trygghetsförsäkring vid arbetsskada, TFA. Vi kommer också att berätta om inflödet av ärenden för Försäkring om Avgångsbidrag, AGB. Det är de försäkringar som har påverkats mest rent ärendemässigt av covid-19-pandemin, sa Michel Normark, chef för Partsrelationer och försäkringsvillkor på Afa Försäkring.

Under webbinariet informerades också om ändringar i lagstiftningen som påverkat villkoren för avtalsförsäkringarna och om arbetssätt på Afa Försäkring som förändrats under pandemin. Statistiken som presenterades var hämtad ur den nya rapporten Försäkringsärenden under corona.

Medverkande:
Michel Normark, chef för Partsrelationer och försäkringsvillkor, Afa Försäkring
Joakim Thurén, Försäkringsspecialist, Afa Försäkring
Marie Ståhl, Försäkringsspecialist, Afa Försäkring

Webbinariet avslutades med en frågestund.

Presentation:

Ladda ner presentationen från webbinariet här.

Rapporten Försäkringsärenden under corona:

Statistikrapporten om försäkringsärenden under coronapandemin finns att ladda ner här.