Seminarium - Den låga rörligheten mellan sjukförsäkringen och arbetslöshetsförsäkringen

2013-09-11 07:00

Den parlamentariska socialförsäkringsutredningen publicerar den 18 september en helt ny underlagsrapport om den låga rörligheten mellan sjukförsäkringen och arbetslöshetsförsäkringen. Rapporten är framtagen av Inspektionen för socialförsäkringen (ISF) på uppdrag av utredningen och presenteras vid seminariet hos AFA Försäkring den 18 september.

Historiskt har det i Sverige funnits ett negativt samband mellan sjukfrånvaro och arbetslöshet. När färre personer blir arbetslösa blir fler personer sjukskrivna och vice versa. I denna rapport analyseras om de omfattande regelförändringar av sjuk- och arbetslöshetsförsäkringarna, som genomförts under senare år, haft någon inverkan på hur individer rör sig mellan de båda ersättningssystemen vid sjukdom och arbetslöshet.

Rapporten presenteras av Niklas Österlund, utredare och Kristian Persson Kern, utredare, Inspektionen för socialförsäkringen.

Media hälsas välkomna att närvara vid seminariet. Anmälan görs till Rolf Eriksson, senast tisdag 17/9.

Tid: 18 september mellan 8:30-10:00
Vi kommer att servera kaffe och smörgås från kl. 08.00


Plats: Hörsalen nb, Klara Södra Kyrkogata 18, Stockholm

Kontakt:
Rolf Eriksson, Presschef AFA Försäkring, 08-696 48 16, 070 893 95 77, rolf.eriksson@afaforsakring.se