Utbildning i IA-systemet

Välkommen att läsa om våra utbildningar i IA-systemet. Viktigt att du läser igenom informationen innan du anmäler dig så att du väljer rätt utbildning efter dina behov.

Allmän info

Vi erbjuder grund- och fortsättningsutbildningar till dig som är Superanvändare. Båda utbildningarna hålls i våra lokaler på Klara Södra Kyrkogata 18, i Stockholm. Tiden för utbildningarna är klockan 10-16 och dessa utbildningar är kostnadsfria.

För att du ska kunna anmäla dig till våra utbildningar så ska avtalet vara inskickat och du måste ha rollen som superanvändare i IA-systemet. Utbildningarna erbjuds endast till superanvändare placerade i Sverige. Max två deltagare per organisation/företag kan anmälas.

Vårt utbildningskoncept bygger på att vi utbildar de lokala superanvändarna som ska konfigurera systemet och ger dem verktyg för att sedan stötta och utbilda chefer, skyddsombud och eventuellt andra inom den egna organisationen. Är du superanvändare så kan du anmäla dig till en av våra utbildningar.

Lär dig grunderna i IA innan du går din första utbildning:

E-learning Kom igång med IA-systemet

Utbildningar

Innehåll grundutbildning

Vi presenterar IA systemet och går igenom administratörsgränssnittet och vilka olika inställningar som kan göras för att passa er organisation. Vi rapporterar en testhändelse tillsammans och visar flödet genom hela avvikelsehanteringsprocessen.

Innehåll fortsättningsutbildning

Utbildningen riktar sig till superanvändare som har gått grundutbildningen, arbetat i IA-systemet ett tag och nu vill lära sig mer. Kursen innehåller fördjupning i riskvärdering, riskhantering, riskhanteringsmallar, analys och rapporter.

Företagsanpassade utbildningar

Utbildning av chefer, skyddsombud eller andra roller har vi endast möjlighet att erbjuda i mån av tid och mot betalning: 10.000 kr ex moms per utbildning + ev resa och logi. Det finns även e-learnings för chefer, skyddsombud som kan användas. Dessa ligger i Informationsportalen. Medarbetare som bara rapporterar händelser behöver sällan någon utbildning då det är väldigt enkelt. För de som ska rapportera brukar det räcka med en information om varför, var och hur rapportering ska göras.

Om ni är flera superanvändare inom den egna organisationen som behöver utbildning kan vi göra en specialutbildning bara för er. Utbildningen kan då anpassas för er organisation och tid, deltagare och upplägg kan ni vara med och bestämma. Vi tar inte betalt för superanvändarutbildningar.

Länk till guider, e-learnings och webbinarier

Kom igång med IA-systemet

Utbildningsdatum

Här nedan ser du datum och bokningsstatus för våra utbildningar under hösten 2019. De fylls på fort, så först till kvarn. Du kan även sätta upp dig på väntelista ifall det blir avbokningar. Om en avbokning sker senare än sju dagar innan utbildningsstart så debiteras du en avbokningsavgift på 1.000 kronor.

Grundutbildning hösten 2019

14 november (fullbokad)
19 november (fullbokad)
3 december (fullbokad)
17 december (fullbokad)

Fortsättningsutbildning hösten 2019

7 november (fullbokad)
21 november (fullbokad)
27 november (fullbokad)
5 december (fullbokad)
10 december (fullbokad)

Du anmäler dig till ett utbildningstillfälle genom att mejla oss på:

iautbildning@afaforsakring.se

Ange utbildningsdatum, deltagarnas namn, e-postadresser samt företagsnamn.

Utbildningarna gäller inte för användare inom Stockholms Stad. Kontakta din lokala superanvändare för mer information.