Ny startsida i IA-systemet

Startsidan i IA-systemet är alla användare bekanta med. Nu har IA-teamet utvecklat sidan så att den ska bli enklare att använda.

– Förutom att den nya sidan är snyggare och mer modern än den gamla så har vi tänkt att den ska visa mer relevant information och fler nyttiga siffror, säger Lina, gruppchef för kundrelationer i IA-teamet på AFA Försäkring.

– Sidan ger en överskådlig bild av aktivitetstiderna, alltså hur snabbt man hanterar inrapporterade händelser i en organisation. Man kan se siffror för aktiviteter där man själv har en funktion och jämföra dem med siffror och diagram för hela företaget. Vi har också tänkt att det är bra att visa positiva resultat av arbetsmiljöarbetet, så nu kan man se både händelser som är klara och risker som är reducerade. Man kan till exempel visa dem på storskärm om man ska presentera sitt IA-arbete på ett möte.

Överskådliga diagram och Mitt IA

Den nya startsidan består av moduler som innehåller diagram, såväl staplar som cirkeldiagram.

– Modulerna är idag fasta. Vi håller på att utveckla alla diagram och aktivitetsmodulen så att man ska kunna se aktiviteter för valfri tidsperiod och exempelvis för en enskild avdelning eller enhet, säger Lina.

– En jättebra funktion på den nya sidan är Mitt IA. Det är en lista över allt jag som användare har att göra i IA-systemet. Här kan man gå in och filtrera för att få en överblick över vad som ska göras och när det ska vara klart. Man kan också se sin IA-kalender här, vilket man inte kunde tidigare.

När släpps den nya startsidan?
– Det finns en så kallad beta-version ute nu, så det går redan att testa den nya sidan. Om man öppnar startsidan hittar man knappen "Ny startsida" i övre högra hörnet intill "Hjälp"-knappen. Den gamla sidan kommer att finnas kvar till slutet av maj, då den ersätts av den här nya sidan, om allt går som det ska. Men vi är inte klara än, utvecklingen av startsidan fortsätter.


Text och foto: Adam Fredholm