SSAB loggar in med Single Sign-On

På stålindustriföretaget SSAB i Oxelösund finns många arbetsmiljörisker. Med funktionen Single Sign-On blir chefer och skyddsombud automatiskt inloggade i IA-systemet när de loggar in på sina jobbdatorer, vilket har gjort det lättare att rapportera risker och händelser.

– Det är en tung industri och vi hanterar varma plåtar och flytande järn. Vi har alla risker man kan tänka sig när det gäller arbetsmiljö, till exempel klämskaderisker och fallrisker, säger Angelica Lantz, risk manager på SSAB i Oxelösund.

– AFA Försäkring erbjöd oss tjänsten Single Sign-On. Den gör att vi slipper hjälpa användare när de har tappat bort sitt lösenord till IA-systemet. Jag tror att det kan leda till snabbare hantering av IA-ärenden.

En inloggning räcker
På SSAB har de anställda många datorsystem att hålla reda på. Med funktionen Single Sign-On loggar chefer och skyddsombud in som vanligt på sina datorer, och blir samtidigt inloggade i IA-systemet.

– Användarkontohanteringen flyttas på så sätt ut till företaget, säger Kajsa Linderborg, tekniskt ansvarig på AFA Försäkring.

– De regler man har på arbetsplatsen för lösenord och lösenordsbyte gäller också för användningen av IA-systemet.

Så fungerar Single Sign-On

Trött på att behöva ange användarnamn och lösenord? Med funktionen Single Sign-On loggar du in på din dator som vanligt – och blir samtidigt inloggad i IA-systemet.