Kom igång med IA-appen

Allt fler använder IA-appen för att rapportera händelser eller göra skyddsronder, checklistor och riskanalyser. Se vårt inspelade webbinarium om hur du kan använda appen på din arbetsplats.

– Webbinariet innehåller både allmän information om appen och specifik information för superanvändare om hur de kan konfigurera appen så att den passar just deras arbetsplats, säger Martina, chef för IA-teamets utbildning och support-grupp.

– Den senare delen av presentationen riktar sig också till alla medarbetare. De får veta hur man laddar ner och loggar in i appen. Och slutligen hur man använder den.

Hur kan man ha nytta av IA-appen?
– Man kan använda den för att rapportera in händelser och för att göra enklare skyddsronder, personliga checklistor och riskanalyser. Så här i coronatider kan man också göra riskobservationer relaterade till corona och rapportera viruset som smitta, säger Martina.

Fler inrapporterade händelser med appen

Allt fler IA-användare upptäcker IA-appen. På många arbetsplatser där man har infört appen ökar inrapporteringen av händelser.

– Vi ser framför allt en ökning i det förebyggande arbetet. Där har man hjälp av appen när man gör just skyddsronder, checklistor och riskanalyser.

Vad tycker IA-användarna är det bästa med appen?
– Det de tycker är bäst är att det är enkelt och lättillgängligt. De flesta har ju alltid telefonen med sig och kan lätt ta en bild på något de vill rapportera och bifoga den i appen, säger Martina.

– Likaså att man tack vare diktafonfunktionen kan prata in sina anteckningar istället för att skriva dem. Och inte minst att appen erbjuder en förkortad variant av inrapportering, det går väldigt snabbt och enkelt att rapportera in saker med den.

Du hittar det inspelade webbinariet på vår Youtube-kanal.

 

Fakta om IA-appen

  • IA-appen är ett inrapporteringsverktyg och ett förenklat sätt att rapportera in till IA-systemet. Där kan man senare hantera den inrapporterade händelsen eller checklistan vidare.
  • Appen finns att ladda ner för Androidtelefon via Google Play och för iPhone via App Store.
  • Appen finns på 18 språk: svenska, danska, engelska, estniska, finska, franska, förenklad kinesiska, lettiska, litauiska, nederländska, norska, polska, rumänska, ryska, spanska, tyska, ukrainska och ungerska.


Text och foto: Adam Fredholm