IA:s nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev får du tips och kan se filmer om hur andra använder IA-systemet. Här hittar du nyheterna från vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev 3 – 2020

Lars-Gunnar, chef för IA-avdelningen på AFA Försäkring.

IA-systemet växer så det knakar

I år väntas 1,3 miljoner arbetsmiljöhändelser rapporteras i IA-systemet. Det är en ökning med 30 procent på ett år.

Läs mer

Ulrika Orrblad, HR-specialist i Strängnäs kommun.

Strängnäs kommun använder IA-systemet för att anmäla risk för corona

När anställda utsätts för coronaviruset är arbetsgivaren skyldig att anmäla det till Arbetsmiljöverket. I Strängnäs kommun har möjligheten att rapportera corona som skadeorsak/skaderisk i IA-systemet gjort det enklare att göra anmälningarna.

Läs mer

Helena Sandberg, arbetsmiljöspecialist på ICA Sverige.

ICA Sverige har introducerat den nya OSA-funktionen på sina regionala varulager

Arbetsgivare är skyldiga att följa Arbetsmiljöverkets föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö, OSA. På ICA Sveriges fem regionala lager har man börjat använda OSA-funktionen i IA-systemet för att rapportera till exempel kränkande särbehandling.

Läs mer

Karin Erixon, kundansvarig i IA-teamet.

Appkonto 2 gör det möjligt att ha konton med olika behörighet i IA-appen

Många har upptäckt hur enkelt det är att rapportera händelser från sin telefon med hjälp av IA-appen. Nyligen lanserade vi funktionen Appkonto 2, som chefer kan använda för att klarmarkera utredningar och åtgärder.

Läs mer

Nyhetsbrev 2 – 2020

Grönt kort i arbetsmiljö

Nu växlar golfbranschen upp medvetenheten om arbetsmiljö. Med IA-systemet får de anställda på Gävle Golfklubb en tryggare arbetsdag.

Läs mer

Rapportera risker för corona och dess påverkan på arbetsmiljön

Nu kan du i IA-systemet rapportera risk för coronasmitta på din arbetsplats. Vi har också lagt in en checklista du kan använda för att mäta hur smittan påverkar din arbetsmiljö.

Läs mer

Hantera OSA-händelser

Nyligen införde vi en funktion för OSA-händelser i IA-systemet. Nu kan du som IA-användare hantera händelser som har att göra med arbetstidens förläggning, arbetsbelastning och kränkande särbehandling.

Läs mer

Kom igång med IA-appen

Allt fler använder IA-appen för att rapportera händelser eller göra skyddsronder, checklistor och riskanalyser. Se vårt inspelade webbinarium om hur du kan använda appen på din arbetsplats.

Läs mer

Så fungerar försäkringen vid arbetsskada när du arbetar hemma

I coronatider har många uppmanats att arbeta på distans. AFA Försäkrings arbetsskadeförsäkring gäller även när du arbetar hemifrån, men bara när du utför arbetsuppgifter.

Läs mer

Nyhetsbrev 1 – 2020

IA-teamet håller öppet som vanligt

Med anledning av coronaviruset vill vi bara tala om att IA-teamet finns tillgängligt och att vår verksamhet rullar på. Den enda skillnaden är att fler möten sker digitalt.

Läs mer